De kracht van de Nederlandse horeca

Gepost op: 15 februari 2017

Uit eten gaan is al talloze jaren één van de meest populaire bezigheden in de vrije tijd. De voorspelling is dat deze populariteit voorlopig nog geen einde kent maar zich juist nog verder zal ontwikkelen (Rabobank, 2017). We zijn een bourgondisch land aan het worden, eten en drinken en dan ook met name buiten de deur is steeds meer geliefd. Nederlandse ondernemers spelen hier goed op in, de nieuwe concepten in de vorm van restaurants schieten als paddenstoelen uit de grond. 

Door de toenemende welvaart en de globalisering is het restaurant aanbod in Nederland de afgelopen jaren flink gegroeid. In iedere provinciestad en zelfs kleine dorpen zijn kwalitatieve eetgelegenheden te vinden en in de steden kun je er al helemaal niet om heen (Voedingscentrum, 2015). Restaurant de Kamer is zo'n voorbeeld van een restaurant in Emmen van excellente kwaliteit. Er zijn opties voor iedereen.

Soms worden allerlei keukens met elkaar gecombineerd in één restaurant zodat de hele familie, van jong tot oud, op één plek uiteenlopend culinair kan genieten. Niet alleen de verschillende keukens uit verschillende landen hebben het aanbod doen groeien. We nemen naast de ingrediënten en recepten namelijk ook eetgewoontes over. Naast bovenstaande openen er ook steeds meer gelegenheden waar je uitgebreid kunt ontbijten en brunchen. Wijnbars zijn ongekend populair en ook de foodmarkets doen het goed (Rabobank, 2017). Met de komst van applicaties om gemakkelijk eten te bestellen is ook deze vraag gegroeid.

Er kan wel gesteld worden dat de Nederlander gek is geworden op eten bestellen. Door de ver ontwikkelde technologie is een maaltijd gemakkelijk besteld en vaak een half uur later al in huis. Doordat we het met zijn allen steeds drukker hebben is dit een welkome bijkomstigheid aan de groei van de horeca. Ook voor de bezorgrestaurants is dit een erg positief punt, dit betekent namelijk dat zij gemakkelijker te vinden zijn en dus ook meer bestellingen zullen ontvangen.  Naast een ruime keus en gemak voor de consument is er nog een ander pluspunt aan deze groeiende populariteit voor buiten de deur eten of eten laten bezorgen. Er ontstaan namelijk steeds meer banen in de horeca waardoor restaurants gewilde ondernemingen zijn. Dit merkt ook bovengenoemde restaurant in Emmen. Ondernemers krijgen van de nieuwsgierige, Nederlandse lekkerbek de kans om hun concept uit te rollen en tot een succes te maken. Bij een goede presentatie is er vaak voor de opening van nieuwe eetgelegenheden genoeg animo om een perfecte start te kunnen maken. Toch zijn de Nederlanders kritisch. De afgelopen jaren zijn er miljoenen reviews verschenen op beoordelingswebsites. Op basis hiervan kiest culinair Nederland graag zijn of haar volgende plekje om een lekker hapje te gaan eten en drinken. Bronnen: - Rabobank Cijfers & Trends. Geraadpleegd op 1-2-2017 van https://www.rabobankcijfersentrends.nl/index.cfm?action=branche&branche=Eetgelegenheden - Voedingscentrum Transport. Geraadpleegd op 1-2-2017 van http://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie/transport.aspx 

Delen

Blog: Cafe & Restaurants

Hey, ik ben Laura en mag gerust zeggen dat één van mijn passies het bezoeken van restaurants en café's is. Of het nu gaat om gewoon een glas drinken of uitgebreid uit eten gaan, ik probeer altijd zorvuldig een leuk restaurant of café uit te kiezen. Ik baseer me niet enkel op het goede eten en de ligging. Ook vriendelijke bediening en aparte interieurs krijgen mijn voorrang. Mijn passie gaat zelfs zover dat ik regelmatig informatie over een bepaalde zaak op papier zet en deze graag wil delen. Deze passie is uitgegroeid tot een leuke blog waar je heel wat informatie vindt. Ik wens jullie veel plezier bij het lezen!