Eetcafé's

Gepost op: 22 februari 2017

Eetcafé's

Eetcafé's, dat was vroeger nog iets voor de elite en de mensen die beter verdiende. Tegenwoordig vindt je ze overal: Utrecht, Amsterdam, Den Bosch.. De grote stad stikt ervan. Van cafetaria's tot hippe studentencafés. Allemaal bieden zij tegenwoordig een drankje in combinatie met een hapje.

Rage - De eetcafé rage is nog niet zo heel lang bezig. Hij begon rond 2000, maar is de laatste 5 jaar pas echt enorm aan het groeien. Eetcafé's op de luchthaven, om de hoek, op vakantie parken, maar ook in de kleine dorpen. Ja, want de café's zijn er omdat er markt is: de recessie is weg en de consument heeft steeds meer te besteden. Vooral in de grote steden merk je dit. 

Waar - In bijvoorbeeld de stad Utrecht: om elk hoekje, voornamelijk rond de Oude Gracht, vindt je een eetcafé waar je kunt eten en een cappuccino kunt drinken. De prijzen? Die zijn rondom de Dom en de gracht niet goedkoop: 6,50 voor een hamburger (zonder frietjes), of wat dacht u van broodjes? Hoewel deze vrijwel allemaal smaken en gluten-lactose-zetmeel vrij zijn (houdt u het nog bij?), schieten de prijzen omhoog: 5 euro voor een broodje waar je maar 'mwah' vol van zit. Dan maar iets verder deze stad uit. In steegjes, bij kleine ondernemers en huis-tuin- en keukentafel vrouwen die graag broodjes als hobby en werk klaarmaken, dáár zijn de prijzen nog te betalen. Heerlijk simpel en met liefde klaargemaakt. Wie wil dat nou niet? Vergeet even de grote concepten die uw portemonnee uitkleden en weinig te bieden hebben. Vind wat kleiners met meer kwaliteit. Echter steden hoeven niet volledig te worden afgeschreven. Bovenal: wenst u kwaliteit, dan kan daar een prijskaartje aan vast zitten. Gelukkig zijn er steden in Nederland waar de eetcafe's en restaurants een goede verhouding in prijs en kwaliteit bieden. Neem nou Cafe van Bommel in Maastricht.

Internet of niet? - Stoort u zich ook zo aan al die studenten die onder het genot van een kopje koffie en lunch, zogenaamd zitten te 'studeren'? U bent niet de enige. In Den Haag is er recent een eetcafé geopend waar géén wifi is! En mocht iemand toch zijn laptop te voorschijn halen, dan laat een medewerker door middel van een briefje die hij subtiel op de tafel van de gegadigde plaatst, weten dat een laptop hier óók niet is toegestaan. Wat doen klanten dan? Wel, allereerst kijken zij verbaasd, maar dan ineens kijken zij om zich heen: niemand zit met een laptop! Wat zitten ze dan eigenlijk te doen? Ja, wat doe je eigenlijk in een eetcafé? Met elkaar praten, wat eten en wat drinken. Hoe simpel kan het zijn. Het café in Den Haag loopt goed en trekt bekijks en de eigenaar is stellig: studerende studenten in een eetcafé is onzin, mensen komen hier maar voor de gezelligheid. En hij stuurt ze gewoon weg wanneer het ze niet bevalt.

Delen

Blog: Cafe & Restaurants

Hey, ik ben Laura en mag gerust zeggen dat één van mijn passies het bezoeken van restaurants en café's is. Of het nu gaat om gewoon een glas drinken of uitgebreid uit eten gaan, ik probeer altijd zorvuldig een leuk restaurant of café uit te kiezen. Ik baseer me niet enkel op het goede eten en de ligging. Ook vriendelijke bediening en aparte interieurs krijgen mijn voorrang. Mijn passie gaat zelfs zover dat ik regelmatig informatie over een bepaalde zaak op papier zet en deze graag wil delen. Deze passie is uitgegroeid tot een leuke blog waar je heel wat informatie vindt. Ik wens jullie veel plezier bij het lezen!