Lunch-wetenswaardigheden

Gepost op: 23 november 2018

Lunch-wetenswaardigheden  

Volgens kenners niet dé belangrijkste maaltijd van de dag, maar wel eentje waarbij je veel mogelijkheden hebt. De één heeft het liefst een broodje kaas met een glas melk, de ander wil een 3 gangenmaaltijd met een glas wijn. Het gaat over de lunch!  Doorgaans wordt er tussen 11.30 en 14.00 uur geluncht. En wat men tussen de middag eet, varieert sterk per land/cultuur en soms zelfs per regio. Hoewel de meeste mensen hun lunch in een trommeltje meenemen naar hun werk of school, wordt het ieder jaar steeds gebruikelijker om een "lunchje te pakken" in een horeca-etablissement. Het aantal lunchrooms is sinds 2010 zelfs verdubbeld en ook het aantal verkochte consumpties in die lunchrestaurants laat ieder jaar een stijging zien.
(Bron: Lunchroom Trendmonitor 2018/2019) 

Een trend die zich eveneens sterk ontwikkelt is de "gezonde" lunch. Volgens het voedingscentrum bestaat een gezonde "tussen de middagmaaltijd" uit producten uit de schijf van vijf. Zij benadrukken het feit dat deze maaltijd zich uitstekend leent om extra groenten te eten waardoor de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid van 250 gram, makkelijker kan worden behaald. Vul je volkorenboterham met kaas dus vooral aan met een flinke hand sla, een tomaat, een komkommer en eventueel nog andere groenten. Stapelen en aandrukken zijn de sleutelwoorden hier. Een tosti leent zich er overigens ook uitstekend voor om vol te gooien met groenten. Hoe meer hoe beter. Beide lunches kun je, na het stapelen en tussenvoegen, met mayonaise bedruipen (zuivel) of met curry (zit daar ook geen tomaat in?), zodat je ook die onderdelen van de schijf hebt toegevoegd. Hartstikke goed bezig!  Ben je terughoudend in het nuttigen van koolhydraten maar houd je wel heel erg van pasta's? Kies er dan voor om deze als middageten tot je te nemen. Het voordeel hiervan is dat je lichaam de rest van de middag de tijd heeft om de koolhydraten te verbranden én het geeft je energie om de dag door te komen. 's Avonds kan een bord pasta wat zwaar op de maag komen te liggen, hoewel dat voor ieder mens anders is natuurlijk, maar pasta is een uitstekende lunch-keuze. 

Tot slot nog een enkele interessante lunchfeitjes:  - in Frankrijk kun je in een lunchroom meestal tot 13.00 uur lunchen  - het woord "lunch" is Engels en afgeleid van het woord "nuncheon" of "nunchin", dat "middagdrank" betekent  - 78% van de werknemers, neemt het middagmaal mee naar het werk (en dan het liefst een bruine boterham)  - de populairste snack in Nederland tijdens het middagmaal is de kroket  Smakelijk lunchen! Ga lekker lunchen in een restaurant zoals Restaurant De Dennen

Delen

Blog: Cafe & Restaurants

Hey, ik ben Laura en mag gerust zeggen dat één van mijn passies het bezoeken van restaurants en café's is. Of het nu gaat om gewoon een glas drinken of uitgebreid uit eten gaan, ik probeer altijd zorvuldig een leuk restaurant of café uit te kiezen. Ik baseer me niet enkel op het goede eten en de ligging. Ook vriendelijke bediening en aparte interieurs krijgen mijn voorrang. Mijn passie gaat zelfs zover dat ik regelmatig informatie over een bepaalde zaak op papier zet en deze graag wil delen. Deze passie is uitgegroeid tot een leuke blog waar je heel wat informatie vindt. Ik wens jullie veel plezier bij het lezen!